Η Αλόε Βέρα Νάξου στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην χώρα της Νάξου. Περιλαμβάνει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την επεξεργασία φύλλου και γέλη αλόης. Με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών η εταιρία είναι σε θέση να παράγει ένα βιολογικό και οικολογικό προϊόν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

Tα φύλλα της αλόης επεξεργάζονται αμέσως μετά τη συγκομιδή. Η διαδικασία ξεκινάει με προσεκτικό πλύσιμο των φύλλων και μετά ακολουθεί ο διαχωρισμός της γέλης από το εξωτερικό φλοιό. Το εξωτερικό δέρμα (20 έως 30 mm βάθος) των φύλλων αφαιρείται και παραμένει το καθαρό φιλέτο γέλης. Αυτή η μέθοδος λέγετε φιλετάρισμα. Ο πολτός που λαμβάνεται αναμειγνύετε, ομογενοποιείτε και υποβάλλεται σε στάδια διήθησης, αποστείρωσης και σταθεροποίησης. Η παστερίωση επιτυγχάνεται με τη μέθοδο μέτριας θερμοκρασίας – σύντομου χρόνου διατηρώντας τη βιολογική δράση ανεπηρέαστη.

Το τζελ σφραγίζεται αεροστεγώς σε ασηπτικά σακιά και αποθηκεύετε σε στεγνές, δροσερές αποθήκες. Χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίας και με τα προϊόντα που παράγει. Οι χαρακτηριστικοί μέθοδοι καλλιέργειας, συγκομιδής, αφαίρεσης και σταθεροποίησης επιτρέπει την Αλόε Βέρα Νάξου να παράγει ένα βιολογικό προϊόν ανώτερης ποιότητας, το οποίο είναι εύκολα συγκρίσιμο με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της Αλόης.